Bingo Regler

Att spela bingo på nätet kan skillja sig en del ifrån bingo du spelar i närmsta bingohall eller t.ex bingospelen ni spelade i skolan. Det finns även flera olika typer av bingospel som även de har flera olika regler. För att göra det hela lite enklare har vi kortfattat skrivit lite om varje bingospel nedan för att ni som läsare enkelt ska lära er det.

Klassisk Bingo

Klassisk bingo är samma bingo ni spelar på bingohallar eller när ni var barn i skolan. Ni får en bricka, vanligtvist en bingobricka med 5×5 rutor och i rutorna finns nummer.En utropare blandar till de 75 kulorna med nummer på och ropar upp dem en åt gången. Med er penna ska ni nu markera de rutor som upprotats och om ni lyckas träffa fem nummer i rad så att det bildar en linje , vertikalt, horizontelt eller diagonalt har ni vunnit och måste skrika bingo! I en bingohall skulle detta innebära en vinst på x antal kronor medans i skolan fick man äran av att ha varit bäst.
Så nu till de lite invecklade bingo spelen du kan spela på nätet.

90 ball bingo (Brittisk Bingo)

Precis som namnet antyder spelas detta bingospel med 90 kulor. Ursprungligen spelades det i England och Australien men på senare tider har denna variation av bingo även spridits internationellt och även på internet hittar du massor av bingorum som erbjuder detta spel.

Hur man spelar 90 ball bingo

I detta spel köper varje spelare 6 kort som totalt innehåller 90 nummer. Ett bingokort har 9 kolumner med nio rader vardera. På varje rad finns det nio markerbara kryss men endast fem utav de nio har ett nummer på sig, resterande fyra är tomma.
Målet med 90 ball bingo är att träffa en av de tre möjliga kombinationerna som ger vinst och varje vinst har olika priser. De vinnande kombinationerna inkluderar:
· Linje – spelaren som först lyckas kryssa av en horizentel linje vinner.
· Två liner – spelaren som först lyckas kryssa av två horizentella linjer vinner den kombinationen.
· Fullt hus – Den första spelaren som lyckas kryssa för alla tre linjer på kortet vinner fullthus kombinationen.

75 Ball Bingo (Amerikansk Bingo)

Reglerna för 75 Ball bingo och 90 Ball Bingo är inte så olika som man kan tro, utan kan du den första så kan du den andra.
I 75 Ball bingo används 75 kulor. Brickorna har 5×5 rutor där varje ruta innehåller ett nummer utom kanske rutan i mitten som på vissa bingosajter är tom och räknas som en fylld ruta.
Precis som i 90 ball bingo skriker en utropare upp nummer, har ni numret på er bricka fyller ni i det för att förhoppningsvist ha träffat en vinnande kombination. I 75 Ball Bingo finns det endast en vinst och den vinsten får du om du som spelare är den första att träffa rätt kombination och mönster, t.ex ett stort L. Det vinnande mönstret förutbetämms innan spelets början och har även givigt spelet namnet mönster bingo (pattern bingo).